REUŞIT SAU RESPINS? Print E-mail

 

Conştientizarea elevilor de clasa a XII-a de importanţa pregătirii pentru examenul de bacalaureat şi echiparea lor cu instrumente eficiente de lucru.

Adresat elevilor claselor a XII-a

Argument:

Statistica  anului trecut relatează  un procent de 14,83% rata de promovabilitate a Colegiului nostru la examenul de Bacalaureat. Dat fiind acest fapt am dori să identificăm motivele care au stat la baza acestei situaţii şi totodată să motivăm elevii claselor a XII-a să ia în serios pregătirea în vederea susţinerii acestui examen important.

Scop:

Conştientizarea elevilor de clasa a XII-a de importanţa pregătirii pentru examenul de bacalaureat şi echiparea lor cu instrumente eficiente de lucru.

Obiective:

1. Să identifice gândurile şi atitudinile pe care le au cu privire la examenul de bacalaureat.

            2. Să evaluăm motivaţia elevilor pentru învăţare.

            3. Să fie invăţaţi să înveţe şi să-şi traseze un plan concret de  acţiune.

           4. Să fie convinşi  să îşi dorească să participe la pregătirile suplimentare realizate la disciplinele pentru bacalaureat, la şcoală.

Acţiuni:

  1. Participarea la focus-grup, exerciţiu  brainstorming cu invitat special de la CJRAE, dna Ruxanda Iosipescu.
  2. Realizarea unui studiu  privind motivaţia pentru învăţare prin completarea unui chestionar si discutarea rezultatelor.
  3.  Însuşirea tehnicilor de învăţare eficientă, în special la disciplinele pentru bacalaureat.
  4. Participarea regulată la pregătirile suplimentare pentru bacalaureat.
  5. Realizarea de ore interactive pe teme de interes: Managementul invatarii, al timpului, al emotiilor si al stresului la toate clasele a XII-a.

Resurse umane:

Elevii interesaţi din clasele a XII-a.

Prof. cons. şc. CJRAE, Ruxanda Iosipescu, Prof. cons. şc. Doiniţa Ciobanu, profesori socio-umane: Irina Maria Dromereschi, Alina Caprioara, Rodica Sava.

 
< Prev   Next >