Ziua mondiala SIDA Print E-mail

 

Voluntari din rândul elevilor Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”, coordonaţi de prof. Ştefan Ferenţ – coordonator local al Asociaţiei Române Anti-SIDA, au participat la realizarea unei fundiţe umane în piaţeta din faţa Casei de Cultură şi la o campanie stradală de împărţire a unor materiale informative şi prezervative.

1 Decembrie - Ziua Mondială SIDA reprezintă un eveniment important pentru întreaga lume, afectată în mod diferit de infecţia cu HIV. Răspunsul naţional la infecţia cu HIV este, de asemenea, foarte diferit, în funcţie de gradul de conştientizare a problematicii HIV în rândul decidenţilor şi guvernelor, a sectorului privat şi non-guvernamental, dar şi în rândul populaţiei în general.

Anul acesta, Ziua Mondială SIDA se desfăşoară sub sloganul „Zero noi infecţii HIV. Protejându-te pe tine, îi protejezi pe ceilalţi”, un deziderat important care necesită  implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială, educaţie, ONG şi instituţii private de profil, dar şi oricare altul care recunoaşte importanţa implicării comunitare în ameliorarea condiţiilor de viaţă şi, implicit, creşterea calităţii vieţii.


  •  

 
< Prev   Next >