Prima pagina arrow Arhiva proiecte arrow Actiune Limita dintre legalitate si infractionalitate - X A
Actiune Limita dintre legalitate si infractionalitate - X A Print E-mail

Miercuri, 9.02.2011, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău, a continuat seria activităţilor din Programul „Prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile în şcolile băcăuane” iniţiat şi coordonat de CCD Bacău reprezentat de d-l dir. Gabriel Stan şi d-na prof. Lucica Ciupercă de la Colegiul Naţional „Ferdinand I”Bacău. De această dată invitatul colectivului clasei a X-a A şi a prof. consilier Maria Irina Dromereschi a fost domnul procuror Victor Călinescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Tema întâlnirii a fost „Limita dintre legalitate şi infracţionalitate” avînd ca scop pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a elevilor, prilej cu care au fost prelucrate şi dezbătute prevederile  legale în vigoare, infracţiuni (furt simplu şi furt prin folosirea violenţei, privarea de libertate, violul şi seducţia, complicitatea - comiterea  şi dovedirea complicităţii) şi pedepse, cazuri reale şi consecinţele lor.

Dincolo de de întrebările curioase şi nu de puţine ori, provocatoare lansate de elevi, de răspunsurile argumentate şi bine exemplificate ale domnului procuror, mesajul care s-a desprins a fost că:  nimic important în viaţa noastră nu poate fi obţinut decât prin muncă susţinută şi perseverenţă, iar educaţia din familie şi din şcoală trebuie completată de implicarea instituţiilor care susţin , apără şi garantează libertatea de manifestare a individului într-o societate atentă la calitatea prezentului şi viitorului ei.  

 
< Prev   Next >